november 24 2017 0comment

Tisk slikanic

Tisk slikanic – izdelki za otroke

 

Tisk slikanic v našem podjetju opravljamo s pomočjo moderne ofset tehnologije, ki nam omogoča praktično neomejeno število odtenkov slikanice.

Postopek tiskanja slikanic se začne za računalnikom, kjer se izdelek grafično oblikuje in dodela. Prav tako se določi barve, postavitve… Ena izmed naj pomembnejših delov slikanice pa je prav naslovna stran, kateri posvetimo največ truda. S pomočjo naslovne strani bomo pritegnili zanimanje otrok, ko jo bodo zagledali na policah.

tiskanje-slikanic

Nekaj zanimivosti o slikanicah

Slikanica spada pod mladinsko književnost. Prepletena je s tekstom in slikami, ki sta skladno povezani. Tiskanje slikanic je namenjeno otrokom, ki se začenjajo učiti branja.

Prvi tisk slikanic se je začel že v 18. In 19. stoletju, razcvet pa je doživel po drugi svetovni vojni. Na slovenskem so prve tiskane slikanice nastale okoli leta 1930.

TOP 3 nasveti za izdajo najboljše tiskane slikanice

Tiskanje slikanice je proces, v katerega boste vložili ogromno svojega časa, truda in konec koncev tudi denarja. V Grafiki Gracer imamo s tiskom slikanic ogromno izkušenj, zato smo za vas izbrali top 3 nasvete, katere morate upoštevati, če želite, da bo vaš izdelek odličen.

  • Kvaliteta slik – Slike so lahko zanimive, žalostne ali vesele. Poskrbite, da boste s pravimi slikami pritegnili otroke k listanju ali branju. Slike so tako najpomembnejša stvar v vašem izdelku, prav zato morate poskrbeti, da bodo kakovostne v zaporedju razumnemu otroku.

 

  • Zanimiva naslovna stran – Naslova stran vaše slikanice mora biti zanimiva, saj bo le tako pritegnila starše in otroke. Predlagamo vam, da oblikovanj prepustite nam, ki smo strokovnjaki na področju grafičnega oblikovanja in tiska.

 

  • Vsebina slikanice – dobra slikanica ima nedvomno dobro vsebino, zato poskrbite, da je tematika zanimiva otrokom. Mitologija, streljanje, potapljanje, zmaji, labirinti….vse to so tematike na katere so otroci »nori«. V dobri slikanici je vključena tudi tema, ki jo bo otrok uporabljal v življenju in ima pomen. Npr. kako ločiti dobro od zla.

 

V kolikor vas zanimajo kakršnakoli drugi vprašana glede tiskanja slikanic smo vam vedno na voljo. Vabimo vas, da nas obiščete in se pozanimate o naših dosedanjih referencah na področju tiska in oblikovanja.