april 10 2019 1Comment

Izdelava in tisk plakatov

Izdelava in tisk plakatov

Tisk plakatov lahko v podjetju Grafika Gracer izvedemo za praktično vse velikosti. S plakati lahko v zelo kratkem času dosežemo velik del populacije, saj so postavljeni na prometnih lokacijah.
S plakati se največkrat oglašujejo izdelki in storitve, ki jih potrebuje večji del prebivalstva. V kolikor imate izdelek, ki je namenjen ožji ciljni skupini, pa se lahko odločite za postavitev plakata v bližini lokacije, ki jo vaša ciljna skupina dnevno obiskuje.

V podjetju Grafika Gracer, ki uspešno deluje že od leta 1976, vam ponujamo izdelavo plakatov in tisk plakatov.

Nudimo vse velikosti tiska plakatov

  • A1: 594 x 841 mm
  • A2: 420 x 594 mm
  • A3: 297 x 420 mm
  • B1: 707 x 1000 mm
  • B2: 500 x 707 mm
  • poljubna dimenzija

Tisk plakatov se lahko izvede na različne vrste papirja. V našem podjetju lahko tisk plakatov opravimo na vse vrste papirja – premazni papir, fotopapir, samolepilni fotopapir in iz polipropilena.

Ena izmed prednosti premaznega papirja je, da barve pridejo do lepšega izraza. Uporablja se za izdelavo plakatov, ki bodo izobešeni na suhem.

Fotopapir omogoča tisk plakata v fotokvaliteti. Omogoča velik barvni razpon tiska in je primeren za leplenje na gladke površine (steklo, gladek les, …).

Plakat iz polopropelena pa je najbolj odporen na poškodbe. Veliko težje se strga in se ne mečka.

V kolikor se odločate za izdelavo plakatov, vam v našem podjetju z veseljem pomagamo izbrati pravi papir za tisk.

Za lažjo predstavo o velikosti posameznih formatov, si lahko ogledate spodnjo sliko.

Velikost-tiska-plakatov

Izdelava plakatov

V kolikor sami nimate oblikovalske žilice in dovolj znanja, je potrebno plakat pred samim tiskom grafično oblikovati. Izdelava plakata zajema oblikovanje vizualnega dela in smiselne uporabe besedila. Pri izdelavi plakata moramo biti pozorni tudi na ciljno skupino ljudi, kateri je plakat namenjen. Pri tem se največkrat osredotočamo na spol in starost doseženih.

Tisk plakatov cenik

Cena tiska in izdelave plakatov se razlikuje glede na število naročenih kosov, velikosti plakata, vrsto papirja in obliko tiska (digitalni tisk ali offset tisk). V kolikor želite prejeti natančen cenik tiska plakatov, nas pokličite, ali pa nam posredujte vaše želje na mail info@grafika-gracer.si

Za vas bomo sestavili ponudbo za tisk in izdelavo plakatov.

Digitalni tisk plakatov

Digitalni tisk uporablja »toner« (enako kot npr. laserski tiskalnik) ali pa tekoče črnilo (večji tiskalniki). Digitalni tisk se predlaga takrat, kadar potrebujemo manjše količine tiska. Druga prednost digitalnega tiska je nedvomno ta, da je lahko vsak izvod drugačen (ime in priimek, naslov, koda …). Pri tisku plakatov to obliko tiska uporabljamo za izdelavo manjših količin.

Offset tisk plakatov

Offset tisk je najpogostejša oblika tiska na področju plakatov. Offset tehnologijo tiska priporočamo pri nakladi nad 100 kosov. Offset tisk plakatov je cenejša oblika tiska,  cena pa se s številom izvodov niža.

Tisk jumbo plakatov – 3000 x 4000 mm ali 2380 x 5040 mm

Tisk jumbo plakatov (Jumbo Billboards) je v Sloveniji kljub pojavu digitalnega marketinga še vedno pogosta izbira podjetij za oglaševanje. Tisk jumbo plakatov je možno izbrati v velikosti 3000 x 4000 mm ali 2380 x 5040 mm. Jumbo plakati se nahajajo ob prometnih cestah, ob nakupovalnih središčih, centrih mest … Skratka tam, kjer se dnevno giblje veliko ljudi.

S tiskom jubo plakatov zagotovimo večjo vidnost in pritegnemo večjo pozornost mimoidočih v primerjavi z manjšimi velikostmi plakatov. Prav tako si ga lahko ljudje med vožnjo lažje ogledajo, ter  tako hitro in na enostaven način pridobijo vse potrebne informacije o vaši ponudbi. Tisk jumbo plakatov ponujamo v več delih, odvisno od velikosti vašega jumbo plakata.

1 comment

  1. Super članek. Sem našla vse informacije o tisku plakatov.

    Odgovori

Write a Reply or Comment