november 06 2017 0comment

Tisk knjig – 5 uporabnih nasvetov za vsakogar

Tisk knjig

Tisk knjig je ena izmed večjih težav, s katero se srečujejo prav vsi, ki še nimajo svoje knjige. Prvič tiskate knjigo in ne vesta, na kaj morate biti pozorni? V podjetju Grafika Gracer imamo dolgoletne izkušnje tudi na področju tiska knjig. Izkušnje smo pridobili s sodelovanjem z največjimi založbami v Sloveniji pa vse do tiska knjig posameznikov oz. avtorjev v manjši nakladi.
V kolikor niste strokovnjak na področju tiska knjig, vam bo naslednjih 5 nasvetov vsekakor koristilo, da bo vaša knjiga kvalitetno narejena in privlačna.

  1. Izbira pravega papirja

V primeru tiska slikanice, se bo vrsta papirja razlikovala, od papirja v romanu. Če vaša knjiga vsebuje veliko barvnih slik, bomo izbrali papir, kjer bodo slike »boljše izpadle«. V kolikor vaša knjiga vsebuje večinoma tekst, pa bomo izbrali drugačen papir.

 

  1. Izbira pravih fotografij

Ljudje zelo radi pogledamo kvalitetne slike, s pravo kompozicijo in barvami. Poskrbite, da bodo slike kvalitetne in uporabniku zanimive. Ljudje pred nakupom knjige le to prelistamo. Naj bodo slike tiste, ki pritegnejo.

 

  1. Grafično oblikovanje

Prepustite, da knjigo grafično oblikujejo profesionalci, ki imajo na tem področju izkušnje, saj bo le tako vaš izdelek dosegel maksimalno zanimanje med bralci.

 

  1. Poizkusni odtis

Preden potrdite celotno serijo, dobro preglejte testni odtis knjige, ki vam ga naredimo in preverite morebitne napake.

 

  1. Platnice knjige

Ljudje največkrat knjigo sodimo po platnici, zato je pomembno, da se ji dobro posvetite, saj boste z dobrimi platnicami pridobili več kupcev. Na polici med knjigami morate izstopati, da boste opazni. Z nekaj preprostimi triki vam to vsekakor lahko uspe.

tisk-knjig-nasveti

Offset tisk knjig in moderna tehnologija

 

Offset tisk knjig je najboljša izbira, pri tiskanju knjig. V našem podjetju vam nudimo podporo od ideje do tiska in poskrbimo, da bo vaša tiskana knjiga brezhibna. Pomagali vam bomo z izbiro pravilnih barvo, oblikovali platnice knjige, poskrbeli za zanimivo postavitev slik v knjigi in s pomočjo offset tiska knjigo natisnili. Za vse tiste, ki niste strokovnjaki na tem področju naj vam razjasnimo, da je offset tisk moderna tehnologija, ki temelji na tehnologiji dveh valjev (klik za več informacij o offset tisku) . Z praktično neomejeno izbiro odtenkov baru, ki vam jih ta tehnika ponuja imate proste roke pri oblikovanju svojega izdelka.

digitalni-tisk-knjig-nasveti

 

Tags:

Write a Reply or Comment