Izdelava knjig

Izdelava knjig – 5 ključnih točk izdelave

Izdelava knjig je ena izmed večjih težav, s katero se srečujejo prav vsi, ki še nimajo svoje knjige. Prvič izdelujete knjigo in ne vesta, na kaj morate biti pozorni? V podjetju Grafika Gracer imamo dolgoletne izkušnje tudi na področju izdelave knjig. Izkušnje smo pridobili s sodelovanjem z največjimi založbami v Sloveniji pa vse do izdelave knjig posameznikov oz. avtorjev v manjši nakladi.
V kolikor niste strokovnjak na področju tiska knjig, vam bo naslednjih 5 nasvetov vsekakor koristilo, da bo vaša knjiga izdelana kvalitetno narejena in privlačna.

  1. Izbira pravega papirja

V primeru tiska slikanice, se bo vrsta papirja razlikovala, od papirja v romanu. Če vaša knjiga vsebuje veliko barvnih slik, bomo izbrali papir, kjer bodo slike »boljše izpadle«. V kolikor vaša knjiga vsebuje večinoma tekst, pa bomo izbrali drugačen papir.

  1. Izbira pravih fotografij

Ljudje zelo radi pogledamo kvalitetne slike, s pravo kompozicijo in barvami. Poskrbite, da bodo slike kvalitetne in uporabniku zanimive. Ljudje pred nakupom knjige le to prelistamo. Naj bodo slike tiste, ki pritegnejo.

  1. Grafično oblikovanje

Prepustite, da knjigo grafično oblikujejo profesionalci, ki imajo na tem področju izkušnje, saj bo le tako vaš izdelek dosegel maksimalno zanimanje med bralci. Pri izdelavi knjige moramo poleg besedila biti še posebno pozorni na njeno oblikovanje.

  1. Poizkusni odtis

Preden potrdite celotno serijo, dobro preglejte testni odtis knjige, ki vam ga naredimo in preverite morebitne napake. Predlagamo vam, knjigo pregleda nekdo, ki njeno vsebino ne pozna. Nekdo, ki besedila še ni prebral bo hitreje opazil morebitno napako, ki se je pri izdelavi knjige pojavila.

  1. Platnice knjige

Ljudje največkrat knjigo sodimo po platnici, zato je pomembno, da se ji dobro posvetite, saj boste z dobrimi platnicami pridobili več kupcev. Na polici med knjigami morate izstopati, da boste opazni. Z nekaj preprostimi triki vam to vsekakor lahko uspe.

tisk-knjig-nasveti

Izdelava knjig s pomočjo offset tiska

Izdelava knjige v končni fazi poteka s pomočjo offset tiska. V našem podjetju vam nudimo podporo od ideje do tiska in poskrbimo, da bo vaša knjiga brezhibna. Pomagali vam bomo z izbiro pravilnih barvo, oblikovali platnice knjige, poskrbeli za zanimivo postavitev slik v knjigi in s pomočjo offset tiska knjigo natisnili. Offset tisk je moderna tehnologija, ki temelji na tehnologiji dveh valjev. Z praktično neomejeno izbiro odtenkov baru, ki vam jih ta tehnika ponuja imate proste roke pri oblikovanju svojega izdelka. Izdelava knjih skoraj vedno poteka s pomočjo offset tehnologije, ki nam nudi visoko kvaliteto tiska. V primerjavi z ostalimi vrstami tiska je pri večjem številu izvodov najcenejša oblika tiska.

Cena izdelave posamezne knjige je pri tej obliki tiska manjša v razmerju z večanjem naročenih kosov. V kolikor vas zanima točna oziroma okvirna cena izdelave knjige nam posredujte vaše želje. Obljubimo vam hitro pripravo ponudbe.

digitalni-tisk-knjig-nasveti

V kolikor potrebujete pomoč pri izdelavi knjige se za več informacij obrnete na nas preko našega e-mail naslova info@grafika-gracer.si ali naše telefonske številke +386 3 5452 666.